Taklyft Uppsala

Drömmer du om ett större hem? Om ni är trångbodda och saknar plats för att kunna bygga ut på marken så kan ett taklyft vara lösningen. Vi på CMW Bygg hjälper gärna er med att ta fram ett kostnadsförslag och ritningar för ert taklyft!

Lyfta taket – hur gör man?

Att det kallas just ”taklyft” antyder lite felaktigt att man förflyttar upp ett och samma gamla tak. Det man egentligen gör är att lyfta bort det befintliga taket för att sedan montera nya takstolar eller väggar på den befintliga våningen, beroende på om ni vill ha 1,5 eller 2 plan. Det nya våningsplanet byggs ovanpå det befintliga våningsplanet, och på detta sätt kan du få fler kvadratmeter och större bostadsyta i ditt hem.

Taklyft är perfekt för den som inte har plats att bygga ut på bredden, eller som inte får bygglov till det. I många bostadsområden kan det nämligen vara lättare att få tillstånd att bygga på höjden, på den befintliga husgrunden, än att förändra detaljplanen genom att bygga ut på marknivån.

Taklyft, lyfta taket

Vad kostar ett taklyft?

Taklyft är ett kostnadseffektivt sätt att få den yta man behöver. Exakt pris varierar såklart mellan olika husstorlekar, förutsättningar, önskemål och fasader, men generellt är ett taklyft billigare än att bygga ut samma yta på marken. Det beror på att du inte behöver bygga till eller bygga om husgrunden, och ofta kan du använda befintliga bjälkar och annat från den tidigare takstommen när du ska bygga på höjden.

Vi på CMW Bygg hjälper gärna till med idéer när du vill lyfta ditt tak och bygga en ny våning till ditt hus. Vi kan även hjälpa till med underleverantörer och ansökan om bygglov om du behöver det.

Kontakta oss för frågor och offert på taklyft

Vi utför taklyft och många andra byggtjänster i Uppsala med omnejd.