Bygga uterum Uppsala

Vill du skapa mer yta utan att bygga ut huset? Behöver du en ny plats för att umgås utomhus även när det blivit kallt? CMW Bygg hjälper dig bygga uterum till ditt hem eller sommarställe oavsett om du önskar en helt ny fristående uteplats på tomten, ett mysigt uterum mot husfasaden eller en inglasad altan som kan användas året runt.

Inglasad altan eller uterum med CMW Bygg

Det finns många fördelar med att ta hjälp av en professionell byggfirma när du vill bygga en uteplats eller en inglasad altan. Du sparar inte bara tid på själva bygget, du sparar även tid på planering och kan lätt undvika fel som tyvärr är lätta att göra för den ovane hemmasnickaren. När du anlitar CMW Bygg för att bygga uterum hjälper vi dig från första konsultation, ritning och bygglovsansökan hela vägen fram till en färdig uteplats. På så sätt slipper du riskera exempelvis felmätningar, felbyggen och problem med virke eller leveranser.

CMW Bygg bygger olika slags uterum, fristående eller i anslutning till din fasad. Vi monterar även färdiga rum från Willab GardenSkånska ByggvarorHalle med flera. Vi har lång erfarenhet i byggbranschen och levererar alltid högsta kvalitet. Dessutom hjälper vi gärna till med att ta fram en ritning utifrån din vision, eller utför helt enkelt byggjobbet om du redan har all planering färdig.

Hitta inspiration för uterumsbygget

Behöver du inspiration till ditt uterum?  Olika sorters uterum har olika fördelar, så tänk igenom vad just du vill ha och inspireras innan du bestämmer dig. Hur vill du att rummet ska se ut? Vill du kunna njuta av en uteplats på tomten i sommarvärmen eller vill du ha en välisolerad, inglasad altan där du kan vara hela året runt?

Här kan du hitta inspiration för uterumsbygget och se ett urval av våra tidigare projekt. Du kan exempelvis välja att bygga uterummet mot husfasaden för att göra det till ens självklar förlängning av ditt hem, bygga en fristående uteplats på tomten eller bygga ett inglasat rum på pooldäcket.

När du vet hur du vill ha just din uteplats på tomten så förverkligar vi på CMW Bygg dina idéer.

Att tänka på innan du bygger uterum

Att bygga inglasad altan, uterum eller uteplats på tomten kan kräva bygglov från kommunen. Reglerna skiljer sig bland annat beroende på om du ska bygga helt nytt eller bygga uterummet på befintlig altan, samt om det är ett uterum mot husfasaden eller fristående. Att bygga ett inglasat rum på befintlig altan kan till exempel anses vara en fasadändring, vilket kan kräva tillstånd. I många fall krävs en individuell bedömning för att avgöra om dina planer kräver bygglov eller inte.

Självklart finns även andra faktorer och regler som du kan behöva ta hänsyn till, såsom avstånd till tomtgränsen och lokala bestämmelser för just ditt bostadsområde.

Vi hjälper dig gärna med konsultation, ritningar och information till din bygglovsansökan när du har frågor kring din nya uteplats på tomten. Du kan även läsa mer om vad som gäller för dig direkt på Boverket.se.

Uterum under konstruktion, CMW Bygg i Uppsala

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi är gärna med från första steget, och hjälper dig med förslag, idéer och reder ut ditt behov. Kontakta oss för en offert på uterum!